De ce e nevoie de servicii de administrare servere

Prin specificul lor, serverele trebuie să funcționeze continuu. Preocuparea constantă în activitatea de Administrare Servere trebuie să fie asigurarea funcționării permanente a serverelor, având în vedere următoarele aspecte:

– monitorizarea continuă a parametrilor de funcționare
– configurarea corectă și modificarea în funcție de necesități a serviciilor disponibile
– actualizarea software-ului instalat pe masură ce apar update-uri
– măsurile de prevenire și blocare a atacurilor informatice (manuale sau automate)
– backup automat periodic și verificări regulate ale salvărilor efectuate

Pericolul ca un server cu servicii deschise spre Internet să fie atacat este foarte mare, iar rata de succes este uneori direct proporțională. Consecințele pot fi: acces neautorizat la email-uri, acces nerestricționat la orice fișier sau informație din rețeaua internă, aflarea parolelor de acces la diverse servicii și aplicații, alterarea sau distrugerea informațiilor.

Costurile pe care le implică remedierea consecințelor unor astfel de atacuri sunt de sute/mii de ori mai mari decât cele pentru menținerea în parametrii optimi a serverelor.
SERVER ADMIN vă pune la dispoziție servicii cu un înalt grad de profesionalism și seriozitate pentru administrarea, monitorizarea și securizarea serverelor.

Disponibilitatea site-ului dumneavoastră, a serviciului de mail și a tuturor serviciilor critice este foarte importantă pentru toți clienții și angajații dumneavoastră. Această sarcină o puteți transfera în responsabilitatea noastră, iar noi vom ști să ne achităm de ea garantat 100%!

Copyright © 2003 - 2024 www.server-admin.ro