Virtualizare servere | Datacenter | Configurare servere

Virtualizare Servere

În cazul administratorilor de sistem, e din ce în ce mai necesară și utilă separarea utilizatorilor (clienților) unii de ceilalți pentru a asigura confidențialitatea si securitatea datelor. Cea mai ieftină și eficientă metodă de a face acest lucru este crearea de servere private printr-un proces cunoscut ca „virtualizarea serverelor„.

Virtualizarea unui server înseamnă utilizarea unui software de virtualizare pe un server fizic, cu ajutorul căruia se poate împărți serverul în mai multe servere virtuale. Astfel, operațiunea de Administrare Servere se poate face independent pe fiecare container. VPS-urile vor putea rula sisteme de operare diferite.

Avantajele virtualizării serverelor

  1. Scade costurile în ce privește echipamentele IT. Prin împărțirea serverului fizic în mai multe servere virtuale se pot instala, configura și administra sisteme de operare diferite pe același server. Mai puține servere fizice înseamnă mai puțini bani cheltuiți.
  2. Reduce numărul de servere fizice în cadrul companiei. Indiferent de cât de mare e compania, e intotdeauna o idee bună să câștigați spațiu fizic.
  3. Reduce consumul de energie electrică. Odată cu scăderea numărului de servere fizice va scade automat și consumul de energie electrică.
  4. Creează medii de lucru independente pentru utilizator. Separarea mediilor de lucru este utilă în scopuri de testare software. În acest mod programatorii pot rula aplicații pe un server virtual fără să le afecteze pe celelalte.
  5. Web Hosting la nivel profesional. Configurând zeci de servere virtuale pe același server fizic se creează medii independente și securizate pentru clienți.
 

Metode de virtualizare a serverelor

  1. Virtual Machine Model (VMM). Reprezintă virtualizarea „full”, bazată pe arhitectura „host/guest”. Utilizează un software de bază denumit „hypervisor”. Administratorii de sistem pot crea servere „guest” care rulează sisteme de operare diferite.
  2. ParaVirtual Machine (PVM). Este similară cu virtualizarea full, doar că sistemul de operare guest este modificat astfel încât să nu dea comenzi direct hardware-ului, ci doar prin intermediul sistemul de operare host.
  3. OS-level. Nu folosește principiul host/guest. Sistemele guest vor folosi același sistem de operare ca și sistemul host. Partițiile sunt separate astfel încât să nu fie afectate de o problemă apărută pe unul din ele.
 

Firma SERVER ADMIN vă poate oferi la prețuri competitive servicii de virtualizare servere și de găzduire de servere virtuale în datacenter, cu uptime și SLA-uri garantate la nivel profesional. Pentru o ofertă personalizată accesați pagina noastră de Contact.

Server Admin

* Instalare * Configurare * Administrare * Monitorizare * Securitate * Backup * Audit *

Copyright © 2003 - 2024 www.server-admin.ro